1 av 11

Workshop salladsbordet

I en modernisering av salladsbordet satsar vi på säsong, unika smakupplevelser med en helhet samt färger och texturer.

Det blev många smaker, texturer och färger när produktutvecklingsgruppen återigen träffade kocken Paul Svensson i en worskhop. Temat var Modernisera salladsbordet.

Att skapa många unika smakupplevelser med en och samma råvara är en konst. Man kan använda olika tillagningsmetoder, olika kryddsättningar och olika textur för att skapa fräschör och spänning bland de kalla komponenterna på salladsbordet. 

Efter en intensiv eftermiddag med både teori och framför allt praktik, tog deltagarna med sig många idéer och tänk att utveckla vidare i våra kök.

Vad blir skillnaden om man rostar couscous innan det kokas? Hur kan man färga kikärter med olika kryddor? Fräst lök och smörstekta äpplen - passar det ihop? Vad kan man göra med fermenterad råg?

Uppdaterad: