Fisk med frasigt täcke och örtsås

fisk med frasigt täcke 

4           kniv och gaffelkniv och gaffel

Du behöver

  • 750 g sejfilé
  • 0,5 dl flytande margarin
  • 0,5 dl ströbröd
  • 2,5 dl cornflakes
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • salt, svartpeppar
  • 1,5 dl filmjölk
  • 1,5 dl gräddfil
  • persilja, gräslök och dill efter smak

Gör så här

Tina fiskenom den är fryst. Sätt ugnen på 175 grader. Skär fisken i portionsbitar och lägg den i en smord ugnssäker form. Krydda med salt och peppar. Krossa eventuellt cornflakesen något och blanda sedan med ströbröd, vitlök och flytande margarin. Lägg panaden på fisken. Tillaga mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills fisken är klar.

Blanda samtliga ingredienser till såsen, smaksätt med salt och peppar. Låt stå en stund innan servering. 

Serveras exempelvis med kokt potatis och gröna ärtor, smaklig måltid!

Uppdaterad: