Fiskgratäng med örter

  4                  kniv och gaffelkniv och gaffel

Du behöver

  • 750 g sejfilé
  • 0,5 dl crème fraiche 34%
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1,5 msk messmör
  • 1 msk matlagningsvin
  • 1 msk fiskfond
  • ca 1 tsk majsstärkelse
  • dill, persilja, gräslök efter smak
  • salt, vitpeppar

Gör så här

Sätt ugnen på 125 grader. Lägg tinad fisk i ugnssäker form. Strö över salt och peppar. Tillaga i ugn till 45 graders innertemperatur. Höj ugnstemperaturen till 200 grader. Häll av spadet och använd lagom mängd i såsen. Blanda ihop crème fraiche, matlagningsgrädde, örter, fiskfond, messmör, matlagningsvin, majsstärkelse, salt och peppar samt eventuellt spad. Fördela sås över fisken och gratinera i ca 5 min.

Serveras exempelvis med kokt potatis och grönsallad.

 

Uppdaterad: