Hönsfärsgryta med paprika och curry

4                        

Du behöver

  • 400 g hönsfärs
  • 1 st gul lök 
  • 1 st röd paprika
  • 1-2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 msk rapsolja
  • curry
  • spiskummin 
  • paprikapulver
  • chili
  • kanel
  • 1 msk tomatpuré
  • 3 dl krossade tomater
  • 0,5 msk honung
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 2 dl vatten
  • 0,5 dl russin
  • salt, vitpeppar

Gör så här

Hacka lök, paprika och vitlök fint. Fräs sedan detta med curry i rapsolja någon minut. Tillsätt färs, spiskummin, paprikapulver, chili och kanel. Stek tills att färsen är genomstekt. Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, honung, buljong, vatten och russin. 

Låt grytan sjuda i 10 min, smaka av med salt och vitpeppar. Servera grytan med till exempel matvete och en vitkålssallad. Smaklig måltid! 

Uppdaterad: