Kycklingpytt med kall currysås

4                 

Du behöver

Currysås

  • 1 dl gräddfil
  • 1 dl filmjölk
  • 0,5 msk curry
  • 1/4 dl äppelmos
  • salt och peppar

Kycklingpytt

  • 360 g kycklinglårfilé, färsk 
  • 1st gul lök
  • 800 g potatis
  • 210 g morot
  • 90 g röd paprika
  • olivolja
  • salt och peppar

Gör så här 

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda samtliga ingredienser till såsen och låt den gärna stå i kylen ca 1 timme innan servering.

Skala potatis, lök och morot. Skär rotfrukter och paprika i tärningar och lägg på en ugnsplåt. Skär även kycklingfiléerna i liknande bitar och lägg på plåten tillsammans med rotfrukterna. Krydda, ringla över olivolja och blanda om ordentligt innan du sätter in plåten i ugnen ca 30 min. Rör om i pytten efter halva tiden.

Strö över lite persilja innan servering och servera kycklingpytten tillsammans med inlagda rödbetor, smörgåsgurka och eventuellt stekt ägg. 

Uppdaterad: