Thaigryta med kyckling

thaigryta  4                   kniv och gaffel kniv och gaffel kniv och gaffel   

Du behöver

  • 420 g kycklingfilé 
  • 1 msk rapsolja
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 dl kokosgrädde
  • 3 dl vatten
  • hönsbuljong
  • 2 msk sweet chilisås
  • 60 g purjolök
  • 60 g paprika
  • 120 g vitkål
  • 1 msk maizena
  • limejuice efter smak
  • ingefära efter smak
  • gurkmeja för färg
  • salt 

Gör så här

Skär kycklingen i bitar, bryn den i olja och lägg åt sidan. Fräs tomatpurén och koka en sås av den, kokosgrädden, vatten och buljong. Tillsätt kycklingen. Salta, färgsätt med gurkmeja och smaksätt med sweet chilisås samt ingefära. Låt koka till kycklingen är färdig. Tillsätt sedan vitkål, purjolök och paprika och koka mjukt. Smaksätt med limejuice och red eventuellt av med maizena. 

Servera thaigrytan med till exempel jasminris eller matvete, smaklig måltid!

Uppdaterad: