Blomkålssoppa med curry

 4                  kniv och gaffelkniv och gaffelkniv och gaffel

Du behöver

  • 480 g blomkål
  • 1 stor potatis
  • 3 dl mellanmjölk
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 3,5 dl vatten
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • curry efter smak
  • salt, svartpeppar

Gör så här

Skölj, rensa och skär blomkål i mindre bitar. Värm curry i matfett under omrörning, tillsätt blomkål. Fyll på med mjölk, buljong och vatten och koka i ca 12 min eller tills blomkålen är mjuk. Tillsätt grädde och koka upp. Mixa blomkålssoppan i matberedare alternativt med en stavmixer. 
Smaka av soppan med salt och peppar.

Serveras exempelvis med rostade pumpafrön och riven morot samt ett gott bröd, smaklig måltid!

Uppdaterad: