Linsgryta

linsgryta  4                     kniv och gaffelkniv och gaffelkniv och gaffel

Du behöver

  • 120 g torkade gröna linser
  • 180 g morot
  • 60 g purjolök
  • flytande margarin
  • 0,5 st grönsaksbuljongtärning
  • 2,5 dl vatten
  • 350 g krossad tomat
  • vitlök
  • oregano efter smak
  • basilika efter smak
  • salt, svartpeppar
  • 0,5 dl creme fraiche 34%

Gör så här

Blötlägg linserna i 8-24 timmar(längre blötläggning-kortare koktid) och koka dem mjuka i nytt vatten. Riv morot grovt, strimla purjolök och fräs sedan dessa i olja. Tillsätt vatten, buljong och krossade tomater. Tillsätt sedan de avrunna linserna och smaksätt med kryddor. Till sist rör du ner crème fraichen och låter allt bli varmt. 

Servera linsgrytan med till exempel potatis eller bulgur, smaklig måltid! 

Uppdaterad: