Pasta med ajvar- och spenatsås

  4             kniv och gaffelkniv och gaffelkniv och gaffel

Du behöver

  • 60 g torkade röda linser
  • 2 dl mellanmjölk
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 2 dl vatten
  • 0,5 st grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl gratängost
  • 2 msk ajvar relish
  • 0,5 dl fryst hackad spenat
  • rapsolja
  • smör
  • majsstärkelse
  • vitlök efter smak
  • curry efter smak
  • gurkmeja
  • salt, svartpeppar

Gör så här

Blötlägg linserna i 8-24 timmar(längre blötläggning-kortare koktid) och koka dem mjuka i nytt vatten. Fräs curry och vitlök i olja och smör. Tillsätt mjölk och matlagningsgrädde. Späd med buljong. Koka upp och red av med majsstärkelse utrört i vatten. Tillsätt linser, ajvar, spenat och ost. Smaka av med kryddor. Om du använder färsk spenat, tillsätt i slutet. 

Servera gärna såsen med pasta, smaklig måltid!

Uppdaterad: