Zucchini- och morotsbiff med vitlökssås

Zucchinibiff4        

Du behöver

  • 0,5 dl torra röda linser
  • 400 g skalad morot
  • 400 g zucchini
  • 1 dl riven ost
  • 2 msk solrosfrön
  • 1 ägg
  • 0,5 dl potatismjöl
  • 0,5 dl ströbröd
  • basilika efter smak
  • salt och peppar
  • rapsolja

Vitlökssås

  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 1 dl filmjölk
  • vitlök efter smak
  • salt och svartpeppar

Gör så här

Blanda turkisk yoghurt och filmjölk. Pressa vitlök och rör ner. Smaka av med salt och svartpeppar. Låt stå en stund innan servering. 

Koka linser mjuka enligt anvisningar på förpackningen och låt svalna. Riv morot och zucchini grovt och pressa ur så mycket vätska som möjligt. Blanda de rivna grönsakerna med linser, ost, solroskärnor, ägg, potatismjöl och basilika. Salta och peppra efter smak.

Forma smeten till biffar och vänd dem i ströbröd. Stek biffarna på båda sidorna i rapsolja. Det går också bra att steka biffarna på en plåt i varmluftsugn på 180 grader ca 15 minuter. Hoppa då över ströbrödet! Stekytan blir inte densamma, men smaken lika god!

Servera biffarna med ris eller det mer hållbara alternativet havreris samt en god sallad. 

Uppdaterad: