Seniorrestaurangernas måltider

Att laga maten och servera den med glädje och stolthet, att erbjuda en varierad, smakrik och hållbar meny i kombination med höga krav på råvaror är en del av vårt framgångsrecept.

Som senior är du välkommen till någon utav våra 7 seniorrestauranger. Lunchen kostar 60 kronor. Då ingår även dryck och kaffe. På torsdagar och söndagar serverar vi dessutom en dessert. 

Seniorer vid bufféen

Vi lagar varierad mat från grunden

Vi lagar mycket av maten från grunden i våra kök. Bland annat soppor, gratänger, grytor och olika biffar. Vi kokar dessutom egen sylt och bakar mycket av brödet själva. Många av våra ambitiösa kockar är även med och utvecklar recept och ger förslag på nya maträtter.

På menyerna finns alltid flera maträtter att välja på. Våra menyer rymmer såväl kända och traditionella maträtter som nya spännande smaker. 

Som matgäst får du gärna tycka till, prata gärna med oss i köket. Vi arbetar nära våra gäster och har utrymme för att servera Gästens val under året. Olika temadagar förekommer och högtider uppmärksammas efter säsong.

Klimatsmarta val

Maten ska gynna både hälsan och planeten. Det kräver medvetna val, ekologiska och Fairtrade-märkta livsmedel samt fler lokala leverantörer. År 2023 ska 100 procent av kommunens livsmedelsinköp vara ekologiska och vi är på god väg.

Våra salladsbord rymmer många olika grönsaker att välja på och de är anpassade efter säsong. På hösten och vintern serverar vi mycket rotfrukter och när vi närmar oss som­maren serveras mer sallad och tomat.

Vi har minskat på köttet och ökat mängden grönsaker, rotfrukter och baljväxter. Att minska andelen nötkött till fördel för exempelvis kyckling och grönsaker gynnar klimatet.

Vi har flera lokala leverantörer och vi ställer höga krav på djurskyddet. Köttet kommer från den lokala kött-och charkleverantören och vi väljer färsk, svensk kyckling. För att minska risken för utfiskning väljer vi fisk från hållbara bestånd.

Minskat matsvinn

Varje dag slängs mat som krävt både tid, pengar och resurser för att lagerhålla, producera, transportera och tillaga. Genom att mäta matsvinnet och erbjuda smakprov samt en trevlig måltidsmiljö jobbar vi för att minska matsvinnet.

Kontakt

Har du frågor om måltiderna är du välkommen att kontakta oss.

Till kontaktsidan 

Uppdaterad: