Mjuk pepparkaka

Du behöver

  • 150 g smör
  • 1,5 dl gräddfil, rumstempererad
  • 1,5 dl lingonsylt, rumstempererad
  • 3 dl strösocker
  • 1 msk kanel, malen
  • 1 tsk ingefära, malen
  • 0,5 tsk nejlika, malen
  • 0,5 tsk kardemumma
  • 3 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bikarbonat

Gör så här

Ställ ugnen på 175 grader. Smörj en springform på ca 22 cm. Smält smöret i en medelstor kastrull. Tillsätt gräddfil, lingonsylt, socker och kryddor. Rör ner äggen, ett i taget. Rör till sist ner vetemjöl och bikarbonat. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen 35-45 minuter.
Servera med lingongrädde. Jag gjorde även en vit choklad ganache på min mjuka pepparkaka.

Tips! Om du hellre vill ha den kladdig som en kladdkaka, grädda då ca 20 minuter i 175 grader.

Uppdaterad: