White Guide Junior 2019

Uppsala kommun och Måltidsservice var 2019 nominerade i 5 kategorier i White Guide Junior/Senior.

Uppsala kommun och Måltidsservice var återigen väl representerade i tävlingen White Guide Junior/Senior. Det blev tyvärr ingen vinst, men väl mycket fina placeringar i måltids-Sverige.

Uppsala kommun var 2019 nominerad i 5 kategorier i tävlingen. Nannaskolan blev 2:a och Katedralskolan 10:a i kategorin Årets skolrestaurang. Katedralskolan kom på 8.e plats i kategorin Årets klimatkök och Pitpiengpen från samma kök 4:a i kategorin Årets skolkock. Henrik Ljungblom är rektor på Nannaskolan och blev 3:a i kategorin Årets gastronomiska rektor. 

En ny kategori för 2019 var Årets Pep-skola. I den kategorin premieras skolor som arbetar aktivt både med fysisk aktivitet och att servera goda, näringsriktiga måltider. Liljeforsskolan i Uppsala kommun kom 3:a i den nya kategorin.

White Guide Junior/senior är tävlingen som bidrar till att höja kvaliteten på den offenliga gastronomin genom att lyfta fram och sprida goda exempel från skol- och seniormaten i Sverige. I tävlingen tittar man också på hur skolorna och boendena lyckats med samarbetet kring måltiderna. 

Grattis Uppsala till många nomineringar och ett samlat arbete för goda måltidsupplevelser och fysisk aktivitet!

Läs mer om White Guide Junior

Uppdaterad: