Om cookies

Vi använder kakor (cookies) för att göra din upplevelse av webbplatsen bättre. En kaka är en liten textfil som ger oss statistik över hur du och andra besökare använder webbsidan.

De kakor vi använder sparar ingen information som gör att vi kan identifiera vem du är.

Läs mer om kakor på Post- och telestyrelsens webbplats

Inställningar för kakor

Du kan välja att inte tillåta oss att använda kakor genom att stänga av funktionen i din webbläsare. Om du vill, kan du också ställa in webbläsaren så att du får en varning varje gång webbplatsen försöker spara en kaka på din dator. Kakor som har blivit sparade sedan tidigare kan du ta bort i efterhand.

Lagen om elektronisk kommunikation

Enligt lagen om elektronisk kommunikation (SFS 2003:389) ska alla som besöker en webbplats med kakor få information om att webbplatsen innehåller kakor och vad ändamålet med dem är. Webbplatsen ska informera om hur du kan undvika kakor och du som besökare ska även ges möjlighet att samtycka till att kakor används.

Kakor på den här webbplatsen

Nedan listas de kakor som används på den här webbplatsen. Observera att det också kan finnas kakor som är knutna endast till en del av webbplatsen och/eller är kopplade till någon form av e-tjänst. 

Sessioner och processer

Namn: ASP.NET_SessionID

Sessionskaka med en tillfällig identitetskod som webbapplikationsservern använder för att hålla reda på vilka förfrågningar mot webbplatsen som hör ihop med en viss besökare (webbläsare, klient). Kakan krävs för att webbplatsen ska fungera och skapas automatiskt.

Informationen som sparas innehåller inte några personuppgifter och används inte för att registrera vilka webbplatser eller sidor du besöker. Kakan förfaller när du stänger webbläsaren.

Analys och statistik

Namn: __utma

Permanent kaka från webbstatistiksystemet Google Analytics som används för att beräkna antalet unika besökare på webbplatsen.

Ingen personlig information sparas. Kakan förfaller två år från det att den sattes eller senast uppdaterades.

Namn: __utmb

Sessionskaka från webbstatistiksystemet Google Analytics som används för att beräkna antal besök på webbplatsen.

Ingen personlig information sparas. Kakan förfaller 30 minuter från det att den sattes eller senast uppdaterades.

Namn: __utmc

Sessionskaka från webbstatistiksystemet Google Analytics som används med kakan  __utmb för att räkna ut om ett nytt besök görs på webbplatsen (30 minuters inaktivitet räknas som ett nytt besök i Google Analytics).

Kakan förfaller när webbläsaren stängs.

Namn: __utmv

Permanent kaka som används för att hålla reda på vilket segment besökaren tillhör i Google Analytics (besökare från kommunens interna nät eller externa besökare).

Kakan förfaller två år från det att den sattes eller senast uppdaterades.

Namn: __utmz

Permanent kaka från webbstatistiksystemet Google Analytics som används för att mäta trafikkällor och navigering på webbplatsen (exempelvis vilken sökmotor som används för att komma in på webbplatsen).

Kakan förfaller sex månader efter att den sattes eller senast uppdaterades.

Uppdaterad: