White Guide Junior 2022

Fina placeringar för Uppsalaskola i White Guide Junior 2022.

Måltidsservice har deltagit och kammat hem flera fina priser i tävlingen under flera år och detta år var inget undantag. 

I 2022 års White Guide Junior var Nannaskolan nominerade i 3 av 16 kategorier. Drygt 250 förskolor, skolor och äldreboenden har besökts och bedömts av juryn. Resultatet blev fina femte platser i Årets Skolrestaurang samt Årets Skolkock och en nionde plats för rektor Henrik Ljungblom i Årets Gastronomiska Rektor. 

I White Guide Junior boken där alla nominerade presenteras, beskrivs Nannaskolans restaurang som en öppen famn med väldoft och sprakande synintryck. Köket och restaurangen leds av kocken med det stora hjärtat, Ewelyn. Ewelyn och hennes gäng fokuserar på nya och nygamla smaker som ska passa alla och arbetar outtröttligt på med den planetsmarta maten. 

Rektor Henrik som styr skolan beskrivs som dynamisk, kreativ och lyhörd. Han har under det gångna året inrett en separat, lugnare restaurang för de som behöver det. Han har även inför kommunens koncept "seniorlunch i skolan", så äldre matgäster syns numera bland de unga. Men framför allt så har köket och Henrik ett gott samarbete där de tillsammans arbetar för att bryta elevernas negativa attityder mot mat som inte alla är van vid. 

Läs mer om White Guide Junior

Uppdaterad: