Måltidsservice i tävlingstoppen

Måltidsservice har varit nominerade och tävlat i flera tävlingar. Med fina placeringar som resultat.

Arlas Guldko                                    

Katedralsskolans restaurang har tagit sig ända till final i Arlas Guldko 2020. Tävlingen sporrar och visar uppskattning för ambitiösa kök som lyfts fram som goda exempel. Lycka till i tävlingen!

Nanna Bistro, Nannaskolans restaurang, tog sig till semifinal i Arlas Guldko 2018. 

Restaurang Leopold tog sig ända till final och slutade på en fin andraplats i Arlas Guldko 2017. Domarringens skolas restaurang tog sig till semifinal. 

Läs mer

SkolmatsGastro                       

Tävlingen kallas även Skolmats-SM och avgörs vartannat år. Nanna Bistro, Nannaskolans restaurang, tog sig till final och vann SkolmatsGastro 2018. År 2020 har Tiundaskolans restaurang och Lag Tiunda tagit sig till final och topp tre. 

I SkolmatsGastro 2016 kom Lag Gränby från Gränbyskolan i Uppsala på en mycket fin andraplats. 

Läs mer 

White Guide Junior                    

Tävlingen White Guide Junior går av stapeln varje år. I White Guide Junior 2019 var Måltidsservice nominerad i 4 kategorier. Nannaskolan blev 2:a och Katedralskolan 10:a i kategorin Årets skolrestaurang. Katedralskolan kom på 8.e plats i kategorin Årets klimatkök och Pitpiengpen från samma kök 4:a i kategorin Årets skolkock. Henrik Ljungblom är rektor på Nannaskolan och blev 3:a i kategorin Årets gastronomiska rektor. 

I White Guide Junior 2018 var Måltidsservice nominerad till 7 priser i 5 olika kategorier. Nannaskolans restaurang vann förstapris för Årets skolrestaurang och rektor på samma skola, Henrik Ljungblom vann förstapris som Årets Gastronomiska rektor.

White Guide Junior är den enda tävlingen i Sverige som bedömer helheten. Juryn bedömer smak och näring, men också måltidsmiljö, service, pedagogiskt samarbete, engagemang från rektorn, kommunala satsningar och andra parametrar som bidrar till att höja måltidsupplevelsen för eleverna. 

Läs mer

Uppdaterad:

Andra sidor under: Måltidsservice i tävlingstoppen