Måltidsservice i tävlingstoppen

Måltidsservice har varit nominerade och tävlat i flera tävlingar. Med fina placeringar som resultat.

Arlas Guldko                                    

2023 tog sig Seniorköket tillsammans med vård- och omsorgsboendet Lundgården till final och landade på en andraplats.

2021 vann Gränbyskolan Arlas guldko i kategorin "Årets frukostlyft" i ett fint samarbete mellan skolledning, köket och allaktivitetshuset.

Vasaköket, Katedralsskolans restaurang, hamnade på en fin andraplats i Arlas Guldko 2020. Tävlingen sporrar och visar uppskattning för ambitiösa kök som lyfts fram som goda exempel. 

Nanna Bistro, Nannaskolans restaurang, tog sig till semifinal i Arlas Guldko 2018. 

Restaurang Leopold tog sig ända till final och slutade på en fin andraplats i Arlas Guldko 2017. Domarringens skolas restaurang tog sig till semifinal samma år. 

Läs mer

SkolmatsGastro                       

Tävlingen kallas även Skolmats-SM och avgörs vartannat år. Nanna Bistro, Nannaskolans restaurang, tog sig till final och vann SkolmatsGastro 2018. År 2020 kom Tiundaskolans restaurang och Lag Tiunda tvåa i tävlingen.

I SkolmatsGastro 2016 kom Lag Gränby från Gränbyskolan på andra plats. 

Läs mer 

White Guide Junior                    

Tävlingen White Guide Junior går av stapeln varje år. 

2022 års White Guide Junior var Nannaskolan nominerad i 3 av 16 kategorier. Resultatet blev fina femte platser i Årets Skolrestaurang samt Årets Skolkock och en nionde plats för rektor Henrik Ljungblom i Årets Gastronomiska Rektor.

2021 var återigen Katedralskolan nominerade i olika kategorier och i kammade tillsist hem en bronsplats i Årets klimatkök samt en 14:e plats i Årets skolkök.

Katedralskolan och Nannaskolan var nominerade i flera olika kategorier i tävlingen White Guide Junior 2020.Nannaskolans rektor kom på en 4:e plats i kategorin Årets Gastronomiska rektor. Skolrestaurangen hamnade på en 7:e plats i kategorin Årets Skolkök.

I White Guide Junior 2019 var Måltidsservice nominerad i 4 kategorier. Nannaskolan blev 2:a och Katedralskolan 10:a i kategorin Årets skolrestaurang. Katedralskolan kom på 8.e plats i kategorin Årets klimatkök och Pitpiengpen Uddén från samma kök 4:a i kategorin Årets skolkock. Henrik Ljungblom är rektor på Nannaskolan och blev 3:a i kategorin Årets gastronomiska rektor. 

I White Guide Junior 2018 var Måltidsservice nominerad till 7 priser i 5 olika kategorier. Nannaskolans restaurang vann förstapris för Årets skolrestaurang och rektor på samma skola, Henrik Ljungblom vann förstapris som Årets Gastronomiska rektor.

White Guide Junior är den enda tävlingen i Sverige som bedömer helheten. Juryn bedömer smak och näring, men också måltidsmiljö, service, pedagogiskt samarbete, engagemang från rektorn, kommunala satsningar och andra parametrar som bidrar till att höja måltidsupplevelsen för eleverna. 

Läs mer

Uppdaterad:

Andra sidor under: Måltidsservice i tävlingstoppen