Sejfilé med basilikatäcke

sej-med-basilikatäcke-750x400-svart.jpg4      Symbol2, nytt förslag.png      

Du behöver

  • 750 g sejfilé
  • 1/2 dl crème fraiche 34%
  • 1/2 dl kesella naturell 10%
  • 50 g gratängost 
  • ca 1 tsk majsstärkelse
  • basilika, persilja och vitlök efter smak
  • salt, vitpeppar

Gör så här

Sätt ugnen på 125 grader. Lägg tinad fisk i ugnssäker form. Strö över salt och peppar. Tillaga fisk till en innertemperatur på 45 grader.

Höj ugnens temperatur till 200 grader. Häll av spadet och använd lagom mängd i såsen. Blanda ihop crème fraiche, kesella, örter, vitlök, ost, majsstärkelse, salt och peppar samt eventuellt spad till en krämig konsistens. Bred blandningen över fisken och gratinera ca 5 min.

Serveras exempelvis med kokt potatis och en bönsallad, smaklig måltid!

 

 

 

 

Uppdaterad: