White Guide Junior/Senior 2018

Dubbelt guld till Uppsala i White Guide Junior/Senior 2018. Ett gott samarbete leder till fina resultat.

Det blev två förstaplaceringar till Uppsala och Nannaskolan i White Guide Junior/Senior 2018. Nannaskolan vann förstapris som Årets skolrestaurang och rektorn på samma skola, Henrik Ljungblom, vann förstapris som Årets Gastronomiska rektor. Dubbelt guld till Uppsala alltså - ett kvitto på ett gott samarbete.

Fina motiveringar

Motiveringen i Årets Skolrestaurang löd: För ert glödande engagemang, er gedigna kompetens och er sällsynta förmåga att skapa en helhet där måltiden står i centrum för lärande.

- Utan vårt samarbete med skolan och utan mina kollegor i köket skulle inte detta vara möjligt. Varje år strävar vi efter att förbättra oss, sa en rörd Pitpiengpen Uddén, ansvarig i köket på Nannaskolan, efter prisutdelningen.

Pitpiengpen var även nominerad som Årets skolkock och hamnade på en fin 3.e plats i den kategorin.

Motiveringen i Årets Gastronomiska rektor löd: För att du är den som håller i nyckeln till Sveriges bästa skolrestaurang 2018 och för att du ständigt använder den till att öppna nya dörrar så att möjligheterna kan strömma ut och förverkligas.

- Jag är stolt över att vara en förebild och visa att en rektors engagemang är en förutsättning för att skapa skolans viktigaste mötesplats, skolrestaurangen, som ska vara navet i skolan, sa Henrik Ljungblom vid prisutdelningen.

Fler nomineringar och fina placeringar

Ett stort grattis till Nannaskolan, men även till övriga nominerade från Uppsala. Uppsala kommun var nominerad i  totalt 5 olika kategorier.

Daniela Lorenz, köks- och restaurangansvarig på Restaurang Leopold kom på en 9:e plats i kategorin Årets Seniorkock.

Vintergatans förskola och Årstaparkens förskola var nominerade i kategorin Årets förskolekök. Vintergatan hamnade på en 13:e plats och Årstaparken klättrade ända till en 6:e plats.

Domarringens skolas restaurang var också nominerad i kategorin Årets Skolrestaurang. De hamnade på en 10:e plats.

Grattis Uppsala kommun och Måltidsservice till fina vinster och välförtjänta placeringar!

Läs mer om White Guide Junior

Uppdaterad: