Våra kök och menyer

Måltidsservice driver alla kommunala kök i Uppsala kommun. Vår utgångspunkt på Måltidsservice är att tillaga och servera måltider som uppskattas av våra gäster. Vi vill att alla våra gäster ska gå från restaurangen mätta, nöjda och glada.

Uppsala kommun och Måltidsservice driver ungefär 100 förskolekök, 60 grundskolekök, 7 gymnasiekök, och 8 kök som lagar måltider till seniorrestauranger och äldreboenden. Det blir ungefär 45 000 måltider varje dag.

Vi tycker att menyerna ska innehålla flera alternativ som ska vara både spännande och varierade samt moderna, men även traditionella. Måltiderna lagas så nära gästen som möjligt och presenteras på ett trevligt och kundanpassat sätt. Vi arbetar också mycket med att servera hållbara måltider till våra gäster.

Vi har en generös och säsongsanpassad salladsbuffé med dressing, smörgåsmatfett, ekologiskt hårt bröd och ekologisk mjölk. Vi arbetar för att ständigt öka inslaget av ekologiska livsmedel och att tillaga så mycket som möjligt av maträtterna från grunden. 

Vi uppmärksammar och skapar glädje kring festligare tillfällen som helger och andra högtider. Vi erbjuder också möjligheter för olika önskedagar och gästernas egna favoriträtter.

Välkommen till bords!

Uppdaterad: