SkolmatsGastro 2020

1 av 24

Uppsala och Måltidsservice skickade in flera bidrag till tävlingen SkolmatsGastro 2020. Lag Tiunda tog sig ända till final och slutade på en andra plats.

Se en film om laget

Grattis till Uppsala och Tiundaskolans restaurang som hade ett lag med i finalen av SkolmatsGastro 2020.

Tävlingen SkolmatsGastro, som också kallas SM i skolmat, har funnits sedan 2008 och ordnades 2020 för 7:e gången. Syftet med tävlingen är att bidra till höjd status för skolmaten, inspirera till sunda maträtter samt att verka för att matkulturen i skolmiljön tas på allvar.

SkolmatsGastro arrangeras av Lantmännen och varje gång tävlingen ordnas skickas det in massor av bidrag och recept av kockar i hela Sverige. Till final går fem tävlande lag med tre skolkockar i varje lag. De tävlande lagen ska inte bara laga god mat, de ska också närings- och kostnadsberäkna måltiden samt tillaga allt på tid inför en sittande jury. I finalen lagar skolkockarna tre rätter från recept för minst 100 personer där snittkostnaden per måltid inte får överstiga 12 kronor. 

I Lag Tiunda ingick Oscar Almgren, som lagledare, Lovisa Axelsson och Benchamat Changphon. De tävlade med tre moderna, klimatsmarta och smakrika rätter som föll juryn i smaken. 

År 2018 vann Nannaskolan i Uppsala tävlingen och utsågs till Sveriges bästa skolrestaurang. 2020 hejjade Uppsala fram Lag Tiunda, som slutligen tog silver i tävlingen.

SkolmatsGastro 2020

Läs mer om SkolmatsGastro

Uppdaterad: