Om oss

Måltidsservice är Uppsala kommuns interna leverantör av måltider. Vi lagar och serverar mat på ungefär 100 förskolor, 60 grundskolor, 7 gymnasieskolor, 8 seniorrestauranger och 17 boenden. Det blir ungefär 45 000 måltider varje dag.

Vår utgångspunkt på Måltidsservice är att tillaga och servera måltider som uppskattas av våra gäster. 

Menyerna tycker vi ska innehålla flera alternativ som ska vara både spännande och varierade samt moderna, men även traditionella. Måltiderna lagas så nära gästen som möjligt och presenteras på ett trevligt och kundanpassat sätt.

Vi har en generös och säsongsanpassad salladsbuffé med dressing, smörgåsfett, ekologiskt hårt bröd och ekologisk mjölk. Vi arbetar för att ständigt öka inslaget av ekologiska livsmedel och att tillaga så mycket som möjligt av maträtterna från grunden. Vi kokar tex egen sylt till pannkakorna och bakar mycket eget bröd.

Vi uppmärksammar och skapar glädje kring festligare tillfällen som helger och andra högtider. Vi erbjuder också möjligheter för olika önskedagar och gästernas egna favoriträtter.

Engagerade och välutbildade medarbetare tar sitt serviceuppdrag på allvar med glädje och stolthet. Vi arbetar med matråd och gästenkäter samt har en aktiv dialog för att skapa helhet och trivsel kring måltiderna.

Flera kök i Måltidsservice har tävlat och varit nominerade i olika gastronomiska tävlingar, såsom White Guide Junior, Arlas Guldko och SkolmatsGastro. Även interna tävlingar sporrar till kreativitet och samarbete.

FolderVi vill att alla våra gäster ska gå från restaurangen mätta, nöjda och glada.
Välkommen till bords!

Läs Måltidsservice folder om måltiderna i skolan (PDF, 818 KB)

Läs Måltidsservice folder om måltiderna på äldreboendena (PDF, 780 KB)

Kontakta oss

För att du ska få snabbast tänkbara service är det lättast att kontakta ansvarig person direkt, men är du osäker på var du ska vända dig, kan du skriva till vår gemensamma e-post.

Till kontaktsidan

maltidsservice@uppsala.se

Behöver du komma i kontakt med ett visst kök är det lättast att ringa kommunens växel och be att bli kopplad, 018 727 00 00.

Uppdaterad: