White Guide Junior 2017

Uppsala har Sveriges bästa skolrestaurang!

Seger i White Guide JuniorUppsala kommun var 2017 nominerade i 3 kategorier i White Guide Junior 2017. Grattis till mycket fina placeringar på prisutdelningen i Göteborg!

Grattis till Nannaskolans restaurang som kom på en fantastisk 1:a-plats i kategorin Årets Skolrestaurang! Nanna Bistro är därmed Sveriges bästa skolrestaurang! Motiveringen löd:

"Ett vinnande exempel på hur samarbetet mellan anställda på olika nivåer, från politiker till pedagoger via kockar och rektorer, visar sig direkt på elevernas tallrikar."

Se en film om Nanna Bistro

Pitpiengpen Uddén är köks- och restaurangansvarig på Nanna Bistro. Hon var nominerad i kategorin Årets skolkock och hamnade på en fin 4:e-plats bland Sveriges kockar.

Henrik Ljungblom är rektor på Nannaskolan var nominerad i kategorin Årets gastronomiska rektor. Han hamnade på en imponerande 5:e-plats.

Domarringens skolas restaurang var också nominerad i kategorin Årets Skolrestaurang. De hamnade på en fantastisk 9:e-plats bland Sveriges alla skolrestauranger. 

White Guide Junior/Senior är den enda tävlingen i Sverige som bedömer helheten på måltiden. Juryn bedömer smak och näring, men också måltidsmiljö, service, pedagogiskt samarbete, engagemang från rektorn, hållbarhet, kommunala satsningar och andra parametrar som bidrar till att höja måltidsupplevelsen för eleverna och seniorerna.

Läs mer om White Guide Junior

Uppdaterad: