SkolmatsGastro

Tävlingen SkolmatsGastro går av stapeln vartannat år. 2016 var Lag Gränby med och kom på en mycket fin andraplats. 2018 var Lag Nanna med och tävlade. Då tog Uppsala hem guldet! Till 2020 har Tiundaskolans restaurang tagit sig till final.

Vartannat år sedan 2008 har Sveriges vassaste skolkockar mötts för att delta i tävlingen SkolmatsGastro. Tävlingen kallas också SM i skolmat och arrangeras av Lantmännen. 

2016 blev Lag Gränby från Uppsala silvermedaljörer. 2018 vann Lag Nanna guld. Till 2020 års tävling har Lag Tiunda från Tiundaskolans restaurang tagit sig till final. Grattis Uppsala!

Till tävlingens final går först fem tävlande lag, tre skolkockar i varje. Skolkockarna ska inte bara laga god mat, de ska också klara närings- och kostnadsberäkningar samt tillaga maten på tid inför en sittande jury. Rätterna får kosta högst 12 kr och ska vara näringsberäknade och fotograferade.

Lag Tiunda har tagit sig vidare i tävlingen, som avgörs på Kostdagarna den 26 mars i Malmö. Vi önskar Oskar, Lovisa och Benchamat all lycka till i tävlingen!

Läs mer om SkolmatsGastro

Uppdaterad:

Andra sidor under: SkolmatsGastro