Syltkakor

Du behöver

  • 200 g smör
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 krm salt
  • 4,5 dl vetemjöl
  • ca 2 dl sylt/marmelad/curd
  • florsocker/choklad

Gör så här 

Blanda alla ingredienser förutom sylt och florsocker till en deg. Använd matberedare eller blanda för hand. Plasta in degen och låt vila i kylskåp i 30 min.
Rulla små bollar av degen och lägg på plåt med bakplåtspapper. Gör en grop i varje boll och fyll med 1 tsk sylt. Grädda på 175 grader i 10 minuter.
För att få fina hjärtan: kavla ut degen till ca 0,5 cm tjock platta. Stansa ur hjärtan och lägg på plåt med bakplåtspapper. Stansa sedan ur ett mindre hjärta i hälften av kakorna och lägg dom ovanpå dom hela kakorna. Fyll håligheten med valfri sylt. Vi rekommenderar att man använder spritspåse till detta. Baka på 175 grader i 10 minuter. Låt svalna. Garnera sedan med florsocker, eller smält choklad.

Uppdaterad: