Citronfisk

Image.jpegPortionsstorlek50.jpg4        Klimatpåverkan medel50.jpg 

Du behöver

750 g sejfilé
2 dl matlagningsgrädde
1 dl crème fraiche 34%
1 msk matlagningsvin vitt
1 msk fiskfond
saften från en 1/2 pressad citron
ca 1 tsk majsstärkelse
salt
gurkmeja

Gör så här

Sätt ugnen på 125 grader. Lägg tinad fisk i ugnssäker form. Strö över salt och peppar. Tillaga i ugn till 45 graders innertemperatur.

Höj ugnstemperaturen till 200 grader. Häll av spadet och använd lagom mängd i såsen. Koka sedan ihop matlagningsgrädde, creme fraiche, matlagingsvin, citronsaft. Red av med majsstärkelse. Smaka av med salt och citronsaft. Fördela sås över fisken och gratinera i ca 5 min.

Strö gärna över lite dill på citronfisken innan servering! Servera med till exempel dillrostad potatis, smaklig måltid. 

Uppdaterad: