Fisk med frasigt täcke och örtsås
4
Du behöver
- 750 g sejfilé
- 0,5 dl flytande margarin
- 0,5 dl ströbröd
- 2,5 dl cornflakes
- 1 pressad vitlöksklyfta
- salt, svartpeppar
Örtsås
- 1,5 dl filmjölk
- 1,5 dl gräddfil
- persilja, gräslök och dill efter smak
Gör så här
Tina fiskenom den är fryst. Sätt ugnen på 175 grader. Skär fisken i portionsbitar och lägg den i en smord ugnssäker form. Krydda med salt och peppar. Krossa eventuellt cornflakesen något och blanda sedan med ströbröd, vitlök och flytande margarin. Lägg panaden på fisken. Tillaga mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills fisken är klar.
Blanda samtliga ingredienser till såsen, smaksätt med salt och peppar. Låt stå en stund innan servering.
Serveras exempelvis med kokt potatis och gröna ärtor, smaklig måltid!