Fiskgratäng med örter
4
Du behöver
- 750 g sejfilé
- 0,5 dl crème fraiche 34%
- 1 dl matlagningsgrädde
- 1,5 msk messmör
- 1 msk matlagningsvin
- 1 msk fiskfond
- ca 1 tsk majsstärkelse
- dill, persilja, gräslök efter smak
- salt, vitpeppar
Gör så här
Sätt ugnen på 125 grader. Lägg tinad fisk i ugnssäker form. Strö över salt och peppar. Tillaga i ugn till 45 graders innertemperatur.
Höj ugnstemperaturen till 200 grader. Häll av spadet och använd lagom mängd i såsen. Blanda ihop crème fraiche, matlagningsgrädde, örter, fiskfond, messmör, matlagningsvin, majsstärkelse, salt och peppar samt eventuellt spad. Fördela sås över fisken och gratinera i ca 5 min.
Serveras exempelvis med kokt potatis och grönsallad.