Fiskgratäng med tacosmak
4
Du behöver
- 750 g sejfilé
- 1 dl mellanmjölk
- 1,5 dl crème fraiche 34%
- 0,5 dl chilisås
- 60 g nacho chips
- 0,5 dl riven ost
- ca 1 tsk majsstärkelse
- taco kryddmix
- salt
Gör så här
Sätt ugnen på 125 grader. Lägg tinad fisk i ugnssäker form. Strö över salt och peppar. Tillaga i ugn till 45 graders innertemperatur.
Höj ugnstemperaturen till 170 grader. Häll av spadet och använd lagom mängd i såsen. Koka ihop mjölk, creme fraiche, tacokryddor och chilisås. Smaka av och red av med majsstärkelsen. Täck fisken med sås och toppa med smulade nachochips och ost. Sätt in i ugnen tills den fått fin färg, ca 10 minuter på 170 grader.
Tips! Om ni upplever att nachochipsen blir mjuka i ugnen stö över dom innan servering istället.
Serveras förslagsvis med ris och en bönsallad, smaklig måltid!