Fiskgratäng med tacosmak

tacofisk.jpg

Portionsstorlek50.jpgSymbol2, nytt förslag.png

Du behöver

  • 750 g sejfilé
  • 1 dl mellanmjölk
  • 1,5 dl crème fraiche 34%
  • 0,5 dl chilisås
  • 60 g nacho chips
  • 0,5 dl riven ost
  • ca 1 tsk majsstärkelse
  • taco kryddmix
  • salt

Gör så här

Sätt ugnen på 125 grader. Lägg tinad fisk i ugnssäker form. Strö över salt och peppar. Tillaga i ugn till 45 graders innertemperatur.

Höj ugnstemperaturen till 170 grader. Häll av spadet och använd lagom mängd i såsen. Koka ihop mjölk, creme fraiche, tacokryddor och chilisås. Smaka av och red av med majsstärkelsen. Täck fisken med sås och toppa med smulade nachochips och ost. Sätt in i ugnen tills den fått fin färg, ca 10 minuter på 170 grader. 

Tips! Om ni upplever att nachochipsen blir mjuka i ugnen stö över dom innan servering istället.

Serveras förslagsvis med ris och en bönsallad, smaklig måltid!

Uppdaterad: