Fiskgratäng thai
4
Du behöver
- 750 g sejfilé
- 1 dl kokosgrädde
- 1 msk ajvar relish
- 0,5 dl chilisås
- 0,5 dl sweet chilisås
- 1 msk limejuice
- 1 msk fiskfond
- gurkmeja malen för färg
- ca 1 msk majsstärkelse
- salt, svartpeppar
Gör så här
Sätt ugnen på 125 grader. Lägg tinad fisk i ugnssäker form. Strö över salt och peppar. Tillaga i ugn till 45 graders innertemperatur.
Höj ugnstemperaturen till 200 grader. Häll av spadet och använd lagom mängd i såsen. Blanda ihop kokosgrädde, ajvar relish, chilisås, sweet chilisås, limejuice, fiskfond majsstärkelse, gurkmeja, salt och peppar. Fördela sås över fisken och gratinera i ca 5 min.
Garnera ev. fisken med koriander eller persilja och servera med ris.