Fiskgratäng thai

Fiskgratäng thai1.jpgPortionsstorlek50.jpg4       Symbol2, nytt förslag.png

Du behöver

  • 750 g sejfilé
  • 1 dl kokosgrädde
  • 1 msk ajvar relish
  • 0,5 dl chilisås
  • 0,5 dl sweet chilisås
  • 1 msk limejuice
  • 1 msk fiskfond
  • gurkmeja malen för färg
  • ca 1 msk majsstärkelse
  • salt, svartpeppar

Gör så här

Sätt ugnen på 125 grader. Lägg tinad fisk i ugnssäker form. Strö över salt och peppar. Tillaga i ugn till 45 graders innertemperatur.

Höj ugnstemperaturen till 200 grader. Häll av spadet och använd lagom mängd i såsen. Blanda ihop kokosgrädde, ajvar relish, chilisås, sweet chilisås, limejuice, fiskfond majsstärkelse, gurkmeja, salt och peppar. Fördela sås över fisken och gratinera i ca 5 min.

Garnera ev. fisken med koriander eller persilja och servera med ris. 

 

Uppdaterad: