Hönsfärsgryta med paprika och curry

4       
 
Du behöver
- 400 g hönsfärs
 - 1 st gul lök
 - 1 st röd paprika
 - 1-2 pressade vitlöksklyftor
 - 1 msk rapsolja
 - curry
 - spiskummin
 - paprikapulver
 - chili
 - kanel
 - 1 msk tomatpuré
 - 3 dl krossade tomater
 - 0,5 msk honung
 - 1 st hönsbuljongtärning
 - 2 dl vatten
 - 0,5 dl russin
 - salt, vitpeppar
 
Gör så här
Hacka lök, paprika och vitlök fint. Fräs sedan detta med curry i rapsolja någon minut. Tillsätt färs, spiskummin, paprikapulver, chili och kanel. Stek tills att färsen är genomstekt. Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, honung, buljong, vatten och russin.
Låt grytan sjuda i 10 min, smaka av med salt och vitpeppar. Servera grytan med till exempel matvete och en vitkålssallad. Smaklig måltid!