Hönsfärsgryta med paprika och curry
4
Du behöver
- 400 g hönsfärs
- 1 st gul lök
- 1 st röd paprika
- 1-2 pressade vitlöksklyftor
- 1 msk rapsolja
- curry
- spiskummin
- paprikapulver
- chili
- kanel
- 1 msk tomatpuré
- 3 dl krossade tomater
- 0,5 msk honung
- 1 st hönsbuljongtärning
- 2 dl vatten
- 0,5 dl russin
- salt, vitpeppar
Gör så här
Hacka lök, paprika och vitlök fint. Fräs sedan detta med curry i rapsolja någon minut. Tillsätt färs, spiskummin, paprikapulver, chili och kanel. Stek tills att färsen är genomstekt. Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, honung, buljong, vatten och russin.
Låt grytan sjuda i 10 min, smaka av med salt och vitpeppar. Servera grytan med till exempel matvete och en vitkålssallad. Smaklig måltid!