Kycklingpytt med kall currysås
4
Du behöver
Currysås
- 1 dl gräddfil
- 1 dl filmjölk
- 0,5 msk curry
- 1/4 dl äppelmos
- salt och peppar
Kycklingpytt
- 360 g kycklinglårfilé, färsk
- 1st gul lök
- 800 g potatis
- 210 g morot
- 90 g röd paprika
- olivolja
- salt och peppar
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda samtliga ingredienser till såsen och låt den gärna stå i kylen ca 1 timme innan servering.
Skala potatis, lök och morot. Skär rotfrukter och paprika i tärningar och lägg på en ugnsplåt. Skär även kycklingfiléerna i liknande bitar och lägg på plåten tillsammans med rotfrukterna. Krydda, ringla över olivolja och blanda om ordentligt innan du sätter in plåten i ugnen ca 30 min. Rör om i pytten efter halva tiden.
Strö över lite persilja innan servering och servera kycklingpytten tillsammans med inlagda rödbetor, smörgåsgurka och eventuellt stekt ägg.