Thaigryta med kyckling
4
Du behöver
- 420 g kycklingfilé
- 1 msk rapsolja
- 1 msk tomatpuré
- 1 dl kokosgrädde
- 3 dl vatten
- hönsbuljong
- 2 msk sweet chilisås
- 60 g purjolök
- 60 g paprika
- 120 g vitkål
- 1 msk maizena
- limejuice efter smak
- ingefära efter smak
- gurkmeja för färg
- salt
Gör så här
Skär kycklingen i bitar, bryn den i olja och lägg åt sidan. Fräs tomatpurén och koka en sås av den, kokosgrädden, vatten och buljong. Tillsätt kycklingen. Salta, färgsätt med gurkmeja och smaksätt med sweet chilisås samt ingefära.
Låt koka till kycklingen är färdig. Tillsätt sedan vitkål, purjolök och paprika och koka mjukt. Smaksätt med limejuice och red eventuellt av med maizena.
Servera thaigrytan med till exempel jasminris eller det klimatsmartare matvetet, smaklig måltid!