60% ekologiskt hittills i år

Måltidsservice mål för 2020 är att 60% av livsmedelsinköpen ska vara ekologiska.

SommarbildOm bara drygt 3 år ska alla livsmedelsinköp i Uppsala kommun vara ekologiska. För att nå målet tror Måltidsservice på tydliga delmål. Målet för 2020 är att 60% av livsmedelsinköpen ska vara ekologiska. 

Efter årets 4 första månader ligger Måltidsservice totalt sett på lite drygt 60% ekologiska livsmedelsinköp. Målet är alltså redan nu i sikte.

För att tydliggöra inköpen har Måltidsservice en eko-lista med de livsmedel som ska köpas i ekologisk variant.  Baljväxter, kaffe, nötfärs, mejeriprodukter, bananer, tomatkross, bröd... På listan finns nästan 200 olika varor.

Nu arbetar vi vidare med att fortsätta den ekologiska resan. I slutet av året hoppas vi att ekosiffran ligger kvar där den är idag!

Läs mer om våra hållbara måltider

12 maj 2020