60+mässa och poesilunch för seniorer

Måltidsservcie deltog när aktiviteter för kommunens äldre ordnades under v.46

Välbesökt 60+mässa på Fyrishov

60.jpg

För varje år har 60+mässan i Uppsala ökat i antal besökare och när mässan nu var tillbaka i fysisk form efter pandemin var uppslutningen åter god.

Bland de många utställarna och aktiviteterna fanns även Måltidsservice på plats. Vid Måltidsservices monter kunde besökarna provsmaka müslibars och godbitar, prata med medarbetare i våra seniorkök, få information om seniorrestaurangerna samt tävla och vinna fina priser.
Läs mer om våra seniorrestauranger

Poesilunch på Västra Stenhagens seniorrestaurang

poesilunch2.jpgSamma vecka som mässan var det även poesivecka i Uppsala och en av aktiviteteterna riktad mot seniorer var en poesilunch på Västra Stenhagens bildnings- och kulturcentrum. 

Varje dag kl.12-13.30 är äldre medborgare välkomna att äta seniorlunch på Västra Stenhagens bildnings- och kulturcentrum och ungefär en gång i månaden ordnas dessutom någon form av underhållning i samband med lunchen. 

På poesilunchen den 17 november läste poeterna Peter Gustavsson och Ella Sarkkinen texter ur sina diktsamlingar medan gästerna avnjöt sin lunch.
Poesilunchen ingick som en del i bibliotek uppsalas program för poesiveckan och var ett samarbete med Måltidsservice kök på Västra Stenhagen.

Se övrigt program för höstens underhållningsluncher (PDF, 491 KB)

25 november 2021