Ätbara buketter pryder nu restaurangerna
Nu pryder ätbara buketter restaurangerna i Måltidsservice.
Sportlov betyder färre gäster i restaurangerna. Då passar Måltidsservice på att utbilda sina medarbetare i olika ämnen. Den här gången var det workshop i att göra fina, ätbara buketter som stod på schemat.
Annika Unt har arbetat med mat och skolmåltider i över 20 år. Hon utbildar också olika grupper i att tillverka buketter av ätbart material. I går var hon inbjuden till Måltidsservice och Västra Stenhagens restaurang i Uppsala. Där träffade hon kockar och måltidsbiträden från kommunens olika verksamheter.
Kursdeltagarna var mycket positiva och restaultatet var enastående. Av grönkål, svartkål, betor och rotfrukter skapades de allra vackraste kreationer.
- Nu kan ju våra gäster på ett fint sätt se hur grönsakerna ser ut innan de tillagas, sa en av deltagarna på kursen.
Nu kommer flera kök i Måltidsservice att dekorera sina restauranger med ätbara kreationer. Sedan kan de användas till soppa, paj och gryta.