Behöver man steka pannbiffarna?

Produktutvecklingsgruppen har varit på studiebesök hos kocken Andreas Hedlund på Villa Wera. Han och hans kockar jobbar mycket med Frimor.

Andreas Hedlund på Villa WeraBehöver man verkligen steka pannbiffarna? Eller blir de lika goda om man tillagar dem på rätt sätt i ugnen? Ja, det blir jättefina biffar i ugnen hävdar Andreas Hedlund och hans kockar på Villa Wera i Solna. Bara man får en riktigt god sås och fräscha tillbehör till!

Måltidsservice´s produktutveckingsgrupp gjorde ett studiebesök hos Andreas, Johan, och de andra duktiga kockarna på Villa Wera. Gruppen fick se hela flödet i köket och studera arbetssätt. På Villa Wera arbetar man med Frimor, en typ av stekbord, som även går att koka i.

-Här kokar vi rödbetor till det vegetariska alternativet i morgon, förklarar Andreas. De ska upp till 97 grader, då är de perfekta. 

I ugnen kokas fisk. För oss är 38 grader perfekt, berättar Andreas vidare. Sedan värmer vi fisken till 47 grader innan den serveras. Våra gäster äter mycket fisk, det går åt lika mycket fisk som kött. 

Produktutvecklingsgruppen fick också en trevlig pratstund med Christian Juhlin. Han är ansvarig för servicen i restaurangen. 

-Vi har ca 750 gäster per dag, berättar Christian. Det gäller att alltid hålla sig lugn och att hitta sittplatser åt alla. Blir det för många som kommer på en gång gäller det att hitta ett jämt flöde. Vi arbetar också mycket med att personalen på Villa Wera ska trivas. Vi äter gemensamma frukostar och lunchar alltid ihop. Ett roterande schema gör att alla känner till vad som ska göras.

Många tack till Andreas och Christian för ett trevligt studiebesök! Välkomna till Uppsala kommun, när det passar!

19 april 2018