Elever inspireras av sallader

På Uppsävjaskolan erbjuds 4:orna ett studiebesök i köket. I besöket ingår att göra en sallad och att provsmaka den.

En dag i veckan kommer elever från år 4 in i köket på Uppsävjaskolan. De får en rundvandring i köket, möjlighet att prata med kockarna och tillfälle ställa frågor till ansvarig i köket, Carina.

I besöket ingår också lite matlagning. Eleverna tar på sig kockrockar och blir indelade i grupper. Varje grupp gör en sallad, ställer fram den på ett fotograferingsbord och berättar vad de haft i salladen. Sedan är det dags för provsmakning.

Några uppsnappade kommentarer:

"Jag har aldrig ätit så mycket grönsaker vid ett och samma tillfälle."

"Grönsaker är faktiskt är riktigt gott. Det går ju att äta dom!"

"Nu ska jag ska fråga hemma om jag får göra sallad."

Bra inspiration för eleverna och kul att kunna locka till matlagning även i hemmen!

11 februari 2019