Elever lär sig matlagning
I Vasaköket på Katedralskolan ordnade kockarna matlagningskurs för eleverna.
Varför inte utnyttja höstlovet och gå en matlagningskurs?
På Katedralskolan ordnade kockarna i köket en 2-dagars matlagningskurs för eleverna på skolan. I köket arbetar duktiga kockar med fokus på nyttig, hållbar och framför allt god mat. Nu delar de med sig av sina kunskaper om matlagning och visar upp köket för eleverna på skolan.
De 22 eleverna fick tillaga olika sorters maträtter och tillbehör. Pasta med medelhavssås, kikärtsbiff med risotto på korn och örtdressing samt grovt bröd med frön är exempel från menyn. Fisksoppan med rotfrukter blev en riktig favorit!
- Jättekul att se hur mycket som lagas i det här köket. Nu har vi en helt annan förståelse och respekt för matlagningen och hantverket kring maten, sade en elev efter kursen. Jag ska berätta för mina kompisar hur mycket tid köket lägger på att laga god mat åt oss.
Flera av eleverna påpekade också att det fått en större förståelse för hållbar och klimatsmart mat. Vi måste tillsammans minska på svinnet och tänka mer säsongsanpassat när vi väljer livsmedel.
Måltidsservice hoppas förstås att detta blir en stående aktivitet för kommande lov. Välkomna in i köket!