En hållbar eftermiddag
En eftermiddag varje höst samlas alla ansvariga i köken för att fokusera på hållbarhet.
Sedan flera år tillbaka finns en eftermiddag med temat HÅLLBART inplanerad i Måltidsservice utbildningsplan. I år var det fokus på hållbara livsmedel, minskad plastanvändning och ekologiska inköp.
Alla köks- och restaurangansvariga i Måltidsservice var kallade till En hållbar eftermiddag i Celsiusskolans aula. Restaurangen på skolan bjöd på hållbart mingelfika - tack för det!
Hanna Karlsson från Sveriges lantbruksuniversitet föreläste om hållbara och klimatsmarta livsmedel och vilken påverkan olika livsmedel har på klimatet. Anna Hilding från kommunens hållbarhetsavdelning var också inbjuden. Hon föreläste om olika sorters plast, vad som är bra och mindre bra plast. Finns det olika situationer där vi kan minska vårt plastanvändande och kan vi kanske använda annat material?
Slutligen fokuserade eftermiddagen på kommunens och Måltidsservice ekologiska mål och hur långt vi kommit där. Kommer vi att nå 50% ekologiskt 2018?
Tack för en informativ och hållbar eftermiddag!