Uppsala har Sveriges bästa skolrestaurang!

Grattis Nannaskolan - ni har Sveriges bästa skolrestaurang!

Prisutdelning White Guide JuniorUppsala kommun var i år nominerad i 3 kategorier i White Guide junior/senior och igår kväll vid en galamiddag i Göteborg ägde prisutdelningen rum.

Grattis till Nannaskolans restaurang som kom på en fantastisk 1:a-plats i kategorin Årets Skolrestaurang! Nanna Bistro är därmed Sveriges bästa skolrestaurang! Motiveringen löd:

"Ett vinnande exempel på hur samarbetet mellan anställda på olika nivåer, från politiker till pedagoger via kockar och rektorer, visar sig direkt på elevernas tallrikar."

Se en film om arbetet i Nanna Bistro

Pitpiengpen Uddén är köks- och restaurangansvarig på Nanna Bistro. Hon var nominerad i kategorin Årets skolkock och hamnade på en fin 4:e-plats bland Sveriges kockar.

Henrik Ljungblom är  rektor på Nannaskolan var nominerad i kategorin Årets gastronomiska rektor. Han hamnade på en imponerande 5:e-plats.

Domarringens skolas restaurang var också nominerad i kategorin Årets Skolrestaurang. De hamnade på en fantastisk 9:e-plats bland Sveriges alla skolrestauranger. 

Ett stort GRATTIS till Måltidsservice och Uppsala till så fina placeringar!

White Guide Junior/Senior är den enda tävlingen i Sverige som bedömer helheten på måltiden. Juryn bedömer smak och näring, men också måltidsmiljö, service, pedagogiskt samarbete, engagemang från rektorn, hållbarhet, kommunala satsningar och andra parametrar som bidrar till att höja måltidsupplevelsen för eleverna och seniorerna.

Läs mer om Måltidsservice och White Guide Junior

Läs mer om White Guide Junior

20 september 2017