Dubbelt guld till Uppsala

Uppsala tog dubbelt guld i White Guide Junior/Senior 2018.

Det blev två förstaplaceringar till Uppsala och Nannaskolan på gårdagens galamiddag med prisutdelning i White Guide Junior/Senior. Ett stort grattis till Nannaskolan, som vann förstapris som Årets skolrestaurang. Rektorn på samma skola, Henrik Ljungblom, vann förstapris som Årets Gastronomiska rektor. Dubbelt guld till Uppsala alltså - ett kvitto på ett gott samarbete.

White Guide Junior/Senior är den enda tävlingen i Sverige som bedömer helheten på måltiden. Juryn bedömer smak och näring, men också måltidsmiljö, service , pedagogiskt samarbete, engagemang från rektorn, hållbarhet, kommunala satsningar och andra parametrar som bidrar till att höja måltidsupplevelsen för eleverna och seniorerna.

Uppsala kommun var i år nominerad i  totalt 5 kategorier och igår kväll vid en galamiddag i Göteborg ägde prisutdelningen rum. Förutom ovanstående priser tilldelades Uppsala andra fina placeringar.

Pitpiengpen Uddén, köks- och restaurangansvarig på Nanna Bistro var också nominerad i kategorin Årets Skolkock. Hon kom på en 3:e plats i den kategorin.

Daniela Lorenz, köks- och restaurangansvarig på Restaurang Leopold var nominerad i kategorin Årets Seniorkock. Hon kom på en 9:e plats.

Domarringens skolas restaurang var nominerad i kategorin Årets Skolrestaurang och placerade sig på en 10:e plats.

Vintergatans förskola och Årstaparkens förskola, var nominerade i kategorin Årets Förskolekök. Vintergatan hamnade på en 13:e plats och Årstaparken klättrade ända till en 6:e plats.

Grattis Uppsala kommun och Måltidsservice till fina vinster och välförtjänta placeringar!

Läs mer

Läs mer om White Guide Junior

19 september 2018