Fina placeringar för Uppsalaskola på White Guide Junior

På tisdagskvällen avgjordes White Guide Junior. Uppsala och Måltidsservice kammade hem flera fina placeringar under galan i Helsingborg.

WGJ Nanna.jpgWhite Guide Junior är den enda tävlingen i Sverige som bedömer helheten i måltidsupplevelsen. Juryn bedömer smak och näring, men också måltidsmiljö, service, pedagogiskt samarbete, engagemang från rektorn, kommunala satsningar och annat som bidrar till att höja måltidsupplevelsen för eleverna. 

Måltidsservice har deltagit och kammat hem flera fina priser i tävlingen under flera år. 

I 2022 års White Guide Junior var Nannaskolan nominerade i 3 av 16 kategorier. Drygt 250 förskolor, skolor och äldreboenden har besökts och bedömts av juryn. Resultatet blev fina femte platser i Årets Skolrestaurang samt Årets Skolkock och en nionde plats för rektor Henrik Ljungblom i Årets Gastronomiska Rektor. 

I White Guide Junior boken där alla nominerade presenteras, beskrivs Nannaskolans restaurang som en öppen famn med väldoft och sprakande synintryck. Köket och restaurangen leds av kocken med det stora hjärtat, Ewelyn. Ewelyn och hennes gäng fokuserar på nya och nygamla smaker som ska passa alla och arbetar outtröttligt på med den planetsmarta maten. 

Rektor Henrik som styr skolan beskrivs som dynamisk, kreativ och lyhörd. Han har under det gångna året inrett en separat, lugnare restaurang för de som behöver det. Han har även inför kommunens koncept "seniorlunch i skolan", så äldre matgäster syns numera bland de unga. Men framför allt så har köket och Henrik ett gott samarbete där de tillsammans arbetar för att bryta elevernas negativa attityder mot mat som inte alla är van vid. 

Ett stort grattis till hela gänget!

22 september 2022