Fina placeringar i White Guide Junior

På tisdagskvällen avgjordes White Guide Junior. Uppsala och Måltidsservice kammade hem flera fina placeringar.

White Guide Junior är den enda tävlingen i Sverige som bedömer helheten i måltidsupplevelsen. Juryn bedömer smak och näring, men också måltidsmiljö, service, pedagogiskt samarbete, engagemang från rektorn, kommunala satsningar och annat som bidrar till att höja måltidsupplevelsen för eleverna. 

Måltidsservice har deltagit och kommat hem flera fina priser i tävlingen under flera år. 

I 2020 års White Guide Junior kom Katedralskolan (Vasaköket) på en 2:a plats och Nannaskolan på en 7:e plats i kategorin Årets skolrestaurang. Vasaköket kom på en 8:e plats i kategorin Årets Klimatkök och kökschef Patti Uddén kom på en fin 3:e plats i kategorin Årets skolkock. Rektor Henrik på Nannaskolan kom 4:a i kategorin Årets gastronomiska rektor. Se bilden från Nanna Bistro ovan.

Några elever på Katedralskolan säger så här: "Tack så hemskt mycket för de här två åren som ni serverat mat åt oss. Ni har verkligen höjt ribban för alla andra skolmatkök. Maten har varit så himmelskt god och det märks att ni verkligen gjort allt för att den ska bli så bra som möjligt. Vi som treor tyckte att det var extra sorgligt att börja med distansundervisning då vi förstod att vi inte skulle få äta den fantastiska skolmaten något mer. Dagen vi fick reda på att vi skulle börja med distans redan dagen efter, så satt vi där i matsalen och njöt av vår sista måltid. Vi skulle vilja tacka extra mycket för att ni bakat så gott bröd varje dag, med mumsiga röror och er helt underbara hemgjorda ost!!! Era hälsoshots var en annan sak som verkligen skilde er från mängden. Tack så mycket för den! Tack också för alla de gånger ni gjort wraps och mumsbitar åt oss. Som vid invigningen av nya Katte, till alla musikalmänniskor och nu idag när vi åt picknick med klassen. Supergott var det, alltihop!! Bästa vegetariska maten!!!"

Och några elever från Nannaskolan säger så här: ”Det är kul att gå på en skola där de har vunnit priser, men nu är man ju van när man har gått här i ett år. I början kändes det mest annorlunda för att personalen brinner verkligen här för mat, och inte typ tinar på något snabbt, utan personalen står verkligen och  kämpar och  lägger ner tid på maten”

Ett stort grattis till de båda köken för fina placeringar och goda vitsord från sina gäster!

Läs mer om tävlingen White Guide Junior

16 september 2020