Fina placeringar till Uppsala i WGJ

Det blev många fina placeringar för Uppsala och Måltidsservice på årets White Guide Junior.

White Guide Junior/senior är tävlingen som bidrar till att höja kvaliteten på den offenliga gastronomin genom att lyfta fram och sprida goda exempel från skol- och seniormaten i Sverige. I tävlingen tittar man också på hur skolorna och boendena lyckats med samarbetet kring måltiderna.

Uppsala kommun och Måltidsservice var återigen väl representerade i tävlingen White Guide Junior/Senior. Det blev tyvärr ingen vinst, men väl mycket fina placeringar i måltids-Sverige.

Uppsala kommun var 2019 nominerad i 5 av de 13 kategorierna i sjunde upplagan av tävlingen. Nannaskolan blev 2:a och Katedralskolan 10:a i kategorin Årets skolrestaurang. Katedralskolan kom på 8.e plats i kategorin Årets klimatkök och Pitpiengpen från samma kök 4:a i kategorin Årets skolkock. Henrik Ljungblom är rektor på Nannaskolan och blev 3:a i kategorin Årets gastronomiska rektor. 

En ny kategori för 2019 var Årets Pep-skola. I den kategorin premieras skolor som arbetar aktivt både med fysisk aktivitet och att servera goda, näringsriktiga måltider. Liljeforsskolan i Uppsala kommun kom 3:a i den nya kategorin.

Grattis Uppsala till många nomineringar och ett samlat arbete för goda måltidsupplevelser och fysisk aktivitet!

Vi säger också grattis till Skåne, som tog hem många priser under kvällens prisutdelning. Stora Hammars Skola i Vellinge vann kategorierna Årets Skolrestaurang och Årets Gastronomiska Rektor medan Byskolan i Lund tog hem titlarna Årets Skolkock och Årets Hållbara Offentliga Restaurang.

Ett stort grattis även till grannkommunen Västerås, som vann i kategorin Årets förskolekök.

Läs mer

18 september 2019