Fler nomineringar till Uppsala

Uppsala utmärker sig med fler nomineringar i White Guide Junior. Grattis Uppsala!

White Guide JuniorUppsala kommun är nominerad till Årets Skolmatskommun 2015. Priset Årets Skolmatskommun går till kommuner som förstår vikten av goda och näringsriktiga offentliga måltider och som tydligt visar att de är beredda att satsa på kökspersonal, upphandlare, måltidschefer, nya grepp och goda initiativ som sätter matgästen i centrum. 

Fredrik Ahlstedt, kommunstyrelsens fd ordförande är nominerad till Årets skolmatspolitiker i tävlingen White Guide Junior.Priset Årets Skolmatspolitiker går till personer som utmärkt sig genom att skapa lyskraft, driva frågor och ta beslut som gagnar den offentliga gastronomin på kort och lång sikt.

Jakob Andersson arbetar som kock på Gränbyskolan. Han är nominerad till Årets Skolkock. Priset går till kockar som med stor lyhördhet, hög kompetens och god förmåga att kommunicera lyckas sätta matgästen i centrum. Grattis alla elever på Gränbyskolan som varje dag äter god mat lagad av Jakob och hans kollegor!

Tidigare i veckan nominerades måltidschef Björn Carlsson till Årets Måltidschef.

Vem som vinner i de olika kategorierna avgörs på White Guide Junior-galan i Malmö den 1 september. Uppsala håller tummarna!

Läs mer om White Guide Junior

Läs nyheten om Årets Måltidschef

Läs mer om nomineringarna

 

6 maj 2015