God Jul önskar Måltidsservice!

Julen står inför dörren och vi summerar 2021 och önskar alla en God Jul och Gott Nytt År!

julbild redigerad2.jpg

Året som gått

Ännu ett år i pandemins tecken har gått och vi passar på att summera en del av det som hänt hos oss på Måltidsservice under 2021.

I början av året vann Rosendalsgymnasiets kök en recepttävling med ekologiska maträtter anordnad av Magnihill och fick motta ett fint pris. Under året har kök från Måltidsservice sedan deltagit i både White guide junior och Arlas Guldko och i den senare vann Gränbyskolans kök tillsammans med skolan och Allaktivitetshuset första pris i "Årets frukostlyft".

Måltidsservice deltog i kommunens klimatvecka i mars och har under hela året aktivit arbetat för att nå årets ekologiska mål på 60%. I oktober uppmärksammades Offentliga måltidens dag tillsammans med andra aktörer inom offentlig gastronomi i Sverige.
Vi har dessutom varit delaktiga i olika forskningsprojekt, t ex Flex-o-mat om effektiv elanvändning och Lowinfood om att tillsammans med skolorna minska matsvinnet. Projekten fortsätter även nästa år!

I augusti öppnade det nya Seniorköket upp i Bolandsskolans gamla lokaler och i ett samarbete med Transportservice körs nu all mat till kommunens äldreboenden ut därifrån.
I september fick äntligen de öppna seniorrestaurangerna öppna upp igen och många glada pensionärer fick återigen äta mat hos oss. Restaurang Senioren har dessutom fått lite ny inredning i form av inramade fotografier från Uppsala genom åren.

Likt förra året hölls en digital Måltidsgala för medarbetarna där många härliga priser delades ut. Grattis igen alla vinnare!

Förutom detta har vi även lanserat Måltidsforum, ett nytt koncept som ersätter de tidigare matråden på skolorna. Vi har fortsatt med vårt arbete kring klimatmärkning av menyerna genom att införa det även på högstadieskolor. Vi har också påbörjat en digitalisering av vår egenkontroll i köken samt ökat vår krisberedskap genom att ta fram krislådor till alla kök samt skapa ett kriskök med beredskap ifall behov skulle uppstå.

Tips på recept

Med denna summering vill vi på Måltidsservice önska alla våra gäster, kunder och samarbetspartners en riktigt God Jul och Ett Gott Nytt År!
Vi passar också på att dela med oss av några goda julrecept som gärna får provas!

Julrecept från Måltidsservices digitala kokbok

Nobelmeny signerad Lotta Lundgren

Lotta Lundgren redigerad.jpg

På nobeldagen fick Seniorköket finbesök av
tv-kocken Lotta Lundgren.
Hon hade på uppdrag av Äldrekontoret komponerat en nobelmeny som hon tillsammans med kockarna på Seniorköket lagade till alla de kommunala äldreboendena. En utsökt trerätterslunch där saffran och lax fick spela huvudrollen förgyllde dagen! Boende på Lundgårdens vårdboende fick även äran att få nobelmenyn presenterad av Lotta i egen hög person, medan övriga boenden fick en inspelad hälsning med menypresentationen.

För dig som är sugen att prova Lotta Lundgrens nobelmeny finns recepten i vår digitala kokbok! Varför inte som nyårsmeny?

Trerätters nobelmeny signerad Lotta Lundgren:

 

21 december 2021