Guld i Arlas guldko och brons i White guide junior

Måltidsservice placerar sig på prispallen i två stora tävlingar inom offentlig måltid!

arets-frukostlyft-2021-granby-1200x675.jpg

Arlas guldko

Arla Guldko, eller ”matbranschens Oscar” som det också kallas, är ett initiativ av Arla för att hylla vardagshjältarna i köken. Tävlingen har genomförts sedan år 2000 och Guldkon sätter ljus på fantastiska personer som tillsammans lyckas skapa en verksamhet som genomsyras av matglädje. Med denna tävling kan Arla sporra och hylla dem och sprida deras sätt att jobba med bland annat kvalitet, hållbarhet, råvaror i säsong, minskat svinn och pedagogik.

Gränby vinner "Årets frukostlyft"

Årets Frukostlyft delas ut till en skola som genom att ha förbättrat eller infört frukostservering, har ökat elevernas trivsel och gett dem bättre förutsättningar att ta till sig undervisningen.
Gränbyskolan och Gränby allaktivitetshus tar hem vinsten genom motiveringen:

Årets Frukostlyft går till en skola som gjort en stor insats för att förbättra förutsättningarna för eleverna att orka hela skoldagen. Där samarbete över gränser och förvaltningar gör det möjligt för fler elever att få den där bra starten på morgonen som också håller i sig över dagen - att få frukost i magen, njuta tillsammans och att bli sedd varje dag! Att i en egen undersökning uppmärksamma fördelarna med frukost, bejaka resultatet och starta upp, mitt i pandemitider, är ett verkligt frukostlyft! 

Med på prisutdelningen för att ta emot priset fanns medarbetare från Gränbyskolans kök, skolledning och Allaktivitetshuset.
Vinnarna får, utöver äran; statyetter, ett exklusivt diplom samt utbildningsstipendium.

White guide junior

White guide junior är en annan viktig tävling inom offentliga måltider där alla nominerade hamnar i en årlig restaurangguide.
Syftet White Guide Junior har är att bidra till att höja kvaliteten på den offentliga gastronomin genom att lyfta fram och sprida goda exempel från skolmatssverige.

Katedralskolan tar hem 3:e priset i "Årets klimatkök"

Årets klimatkök är en kategori som syftar till att lyfta fram de förskole- och skolkök som satsar på klimatsmarta måltider, och aktivt arbetar för en omställning till en mer växtbaserad mat som är bra både för hälsan och klimatet. 

I köket på Katedralskolan brinner man för god mat och att uppmuntra sina gäster att äta klimatsmart genom att servera ett dignande salladsbord och flera växtbaserade rätter varje dag. De arbetar aktivt med svinn och andra klimatfrågor och strävar efter att involvera gästerna i sitt arbete att servera hälsosam och klimatsmart mat.
Förutom bronsplatsen i Årets klimatkök fick Katedralskolan även en 14:e- placering i kategorin "Årets skolrestaurang".

Ett stort grattis till vinst och fina placeringar önskar vi Gränby- och Katedralskolan!

12 november 2021