Grattis Vasaköket

Katedralskolans restaurang, Vasaköket, var nominerat till Bästa Matglädjeskola i Arlas Guldko. Köket kom på en fin silverplats. Grattis!

Den nationella tävlingen Arlas Guldko har funnits i 20 år och syftet har varit att sporra och visa uppskattning för ambitiösa, offentliga kök och verksamheter. Genom tävlingen lyfts goda exempel i den offentliga gastronomin fram.

I tävlingsbidragen berättar restaurangerna hur de samarbetar med gästerna för att tillgodose deras önskemål, hur restaurangmiljön är, hur man arbetar hållbart i köket och hur engagemanget kring maten och måltiderna ser ut.

Uppsala och Måltidsservice har haft flera kök med i nomineringarna och 2017 tog sig restaurang Leopold ända till en silverplats.

I år var Katedralskolans kök, Vasaköket, nominerat i kategorin Bästa Matglädjeskola. Köket hamnade till slut på en andraplats och får förutom ett diplom även ett utbildningsstipendium. Vi säger ett stort grattis!

Vinnare i kategorin Bästa matglädjeskola blev Aggarpskolan i Svedala. Med på pallen fanns även Tångvallaskolan i Skanör. Vi säger ett stort grattis även till dem.

Prisutdelningen brukar ske i Stocksholm, men på grund av pågånde pandemi hölls galan i Arlas Guldkoår digitalt.

Läs mer om nomineringen av Vasaköket

Läs mer om Arlas Guldko

9 november 2020