Hållbar njutning i Tiundaskolans restaurang
Kocken Paul Svensson besökte Tiundaskolans restaurang för ett gästspel.
Måltidsservice har under flera år samarbetat med kocken Paul Svensson. I måndags gästspelade han på Tiundaskolans restaurang. Matlagning, tidningsintervju och snack med eleverna varvades med föreläsning om hållbar njutning.
– Jag är här som en inspiratör och ett bollplank. Jag vill att vi tillsammans ska få igång en positiv rörelse där vi frångår den traditionella måltiden med kött, sås och potatis. Vi ska erbjuda växtbaserade alternativ och starta ett positivt förändringsarbete runt mer hållbara måltider, säger Paul Svensson.
Uppsala kommun har som mål att till år 2023 servera 100% ekologiska livsmedel. I det arbetet ingår också att minska på svinnet, servera mer växtbaserade och klimatsmarta måltider samt skapa en positiv bild kring måltiderna under dagen. Paul Svensson hjälper kommunen i det arbetet.
Eleverna på Tiundaskolan var positiva till besöket och smakade mer än gärna på den mat kockarna i Tiundaskolans kök tillagat tillsammans med Paul.
På eftermiddagen reste kocken vidare för att laga mat och prata med elever på Nannaskolan.