Hållbart med Paul
Måltidsservice bjöd sina uppdragsgivare på en föreläsning med kocken Paul Svensson.
Uppsala kommun ska nå 100% ekologiska livsmedelsinköp till år 2023. Måltidsservice står för en stor del av inköpen, men många livsmedelsinköp görs även av andra verksamheter.
Måltidsservice bjöd in sina uppdragsgivare till en föreläsning om ekologiska och växtbaserade måltider som tillför en hållbar njutning. Inbjudna var främst kollegor i Utbildningsförvaltningen, från förskolan, grundskolan och gymnasieskolan.
Kocken Paul Svensson höll i föreläsningen. På scenen medverkade också två kockar, Daniela och Jelica, som berättade hur Måltidsservice arbetar för att ställa om matlagningen till mer växter och hållbara måltider.
Vi behöver mer växtbaserade måltider med smak, textur och nytänk. Köttet väljer vi till, i små mängder. Det spelar också en stor roll hur vi presenterar rätterna, både i skrift och på tallriken.
Tack både medarbetare, kollegor och Paul för en inspirerande föreläsning - "En måltid ska lämna en god eftersmak idag men också för framtiden".